Långfredag

Igår var det scoutövernattning,en direkt följd av att vi återförenades för att bygga upp seniorverksamheten från grunden i tisdags. Kjell bjöd på pizza, på ett villkor: att vi gjorde en terminsplanering under kvällen. Och det gjorde vi. Ha ha. Jag åt en vegetarisk pizza. Om någon undrar.
Det var en väldigt trevlig kväll. Vi spelade tv-spel och tittade på film, men vi pratade också mycket, och spelade sannng och konsekvens med kort. Hehe.
Idag har jag mest gått runt och segat. Ritat lite, segat viddatorn och så. Och så tittade jag på en dokumentär om Leonardi DaVincis "den sista måltiden"ikväll. Det var faktiskt ganska intressant.
Inte så mycket intressant händer just nu. Men på söndag ska vår familj och mammas syskons familjer ochmormor och morfar åka till Sicilien. För att fira mormor och morfars guldbröllop! Är det inte fantastiskt att man kan vara gifta så länge? Det fascinerar mig, och det är på något sätt hoppingivande.
Så jag kommer iallafall inte att kunna uppdatera den här bloggen på ett tag, men när jag kommer tillbaka ska jag givetvis berätta om resan.

Cya.

Skoldag. Som vanligt.

Bara en vanlig skoldag. Fast det hände några roliga saker.
Vi blev introducerade till redigeringens ädla konst på bildlektionen, så nästa vecka får vi böra redigera våra musikvideor på allvar. Det ska bli roligt! På livskunskapen fick vi måla påskägg. Jag målade ett Sweeney Todd ägg. Om ni vill se det ska ni titta här. Ni får gärna kolla in de andra alster jag lagt upp. ^^
På gympan lekte vi 123ost advanced. Favorit i repris. Det var väl inte så där jätteseriöst kan jag tro, men jag hade iallafall kul.
Nu ikväll är det scoutträff, den första på säkert ett halvår. Vi får fika. Hoppas att det blir kul.


Helgen

I helgen har jag mest umgåtts med Rebecca. Vi bakade jättestora chokladchipsmuffins som såg ut som svampar igår, och så såg vi Lejonkungen för andra gången den här månaden. Jag är helt tokig i disneyfilmer! Inget framkallar rysnigner och nostalikickar så bra som en film man älskade när man var en fem-sex år. Dessutom är Simba helt otroligt snygg. (JA, jag vet att Simba är ett lejon.) Och hans röst är assnygg. Hehe. Röstskådespeleriet är bra mycket mer påkostat i tecknade långfilmer än i annat som översätts till svenka, det kan man lungt säga.
Jag såg en konstig japansk film igår också, Azumi hette den. Om lönnmördare och sånt. Den var rätt kul att se. Fast alla dog. Typ.
Idag tog jag och Rebecca en lång och härlig promenad. Trevligt trevligt. Vi skulle först ta den vanliga rundan, men bestämde oss för att gå till statoil och hyra en film. (disney) Det blev inte riktigt så. Vi satt i säkert tjugo minuter och försökte komma överens om en film, och sen bestämde vi oss för att tigga till oss Mulan av en granne. Fast det blev tyvärr inte av. Next time. ^^
Kul är också att parlamentet har börjat igen-äntligen ett program som jag orkar titta på.

Solong. -Åsa

Sweeney Todd

Idag fick jag min födelsedagspresent av Erica. Ett litet biobesök. Tackar och bockar! ^^ Vi svor ju på att se Sweeney Todd tillsammans när vi såg trailern, så det var topp! 
Det enda negativa var att filmen gick så sent. Vi ansåg oss ha gjort allt som var värt att göra på stan vid sextiden, så då gick vi till SF och satt där tills klockan slog nio. I tre timmar! Jag köpte en manga på stan innan (Full moon o sagashite 3) så jag hade underhållning, och när den var slut så hade jag en tegelsten i väskan att roa mig med. Men ni ska veta hur hårt det är att sitta i Sf:s fönster i mer än tio minuter. Och visste ni hur otroligt irriterande det kan vara med folk som gillar att spela Elvis-flipperspel i evigheter? Jag tror att Erica funderade på att dra ut kontakten för dem när vi hörde någon av Mr.Presleys låtar för femtielfte gången.
Så hur var filmen? Jag tyckte att den var bra. Blodig var den ju, men i ärlighetens namn var jag nästan lite fascinerad. Musiken var jättebra, och när jag gick ut ur biosalongen hade jag glömt att vi suttit i tre timmar på kall sten. tills Erica påminde mig.
Det var en jättebra kväll, så jag vill ännu en gång framhålla hur tacksam jag är! Kram på dig!
Cya.

Mangakurs!

Så! Idag har jag förståss gått i skolan, men det är inte värt att nämnas, inte alls. De flesta har nog fullt upp med egna minnen av skolan/att klara sig igenom levande.
Alltså: idag har jag klippt mig. Helt fantasilöst, eftersom att jag har startat med projktet "försöka spara ut håret". Jag toppade det bara och klippte av min alldeles för långa lugg.
Sedan blev jag skjutsad till stan för att äntligen få tillbringa en onsdagkväll i sällskap med en massa galna och helt underbara människor som liknar mig. Det var trevligt. Oh så trevligt. Att komma bort från allt som händer varje dag ibland känns viktigt. Ungefär som att andas.

Kvällsbad

Jag unnade mig själv att ta ett varmt bad med mammas julklappsbadolja (den var dyr) ikväll. Det finns få företeelser som är så uppiggande för humöret och så avslappnande som att bada. Det var myyys, och nu är jag betydligt gladare än jag var innan. Då kännde jag mig lite halvdeppig. Men jag lyckades hitta den perfekta kuren, vilken tur jag har!
Nu ska jag fortsätta kvällen i samma anda och brygga mig en kopp te (den där jättegoda sorten som doftar kanel och som jag fick i julklapp av Rebecca) och läsa en bok i tv-soffan. Iallafall om min lillebror inte sitter där och ser på något värdelöst program på sexan. Man kan ju alltid hoppas.

Dagens bok är "När Lucy Sullivan skulle gifta sig" av Marian Keyes. Hade aldrigläst något av henne när jag fick tipset av en vän, och jag hade verkligen missat något. Tips, tips! :D

Dåså

Jo, nu börjar jag blogga. På senaste tiden har jag börjat tycka att det verkar vara ett hyfsat roligt tidsfördriv, så varför inte testa? (Men också för att härma min kära vän pyretnorrland som startade sin blogg i förra veckan.)

Jag har ju förstått att även om bloggvärlden verkar fasligt glamorös så är det mest bara en massa vanliga människor som sitter framför sina datorer och knappar, så jag kanske också kan klara det här. Det kan ju faktiskt hända att jag har något att tillföra.

Jag tänkte skriva om sånt som jag tycker om, som böcker, manga, vänner och musik, och om sådant som händer mig i vardagen, som jag får lust att skriva om. Vad det blir får framtiden utvisa.

Så vem är då jag? Jag går i nian, vilket betyder att nästan hela min obligatoriska skolgång har passerat och att jag till hösten ska beträda en helt ny skola. Om allt går som planerat kommer  jag att gå bild och formprogrammet i höst, då tecknande är ett av mina största intressen.

Så, nu har jag inte så mycket mer att säga. Hoppas att jag känner mig motiverad att skriva ofta. :P


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0