Ugh.

Igår hade jag en dödlig huvudvärk. (Inte bokstavligt då.. men.) Jag gick och la mig för att vila klockan sju, och sen vänckte mamma mig klockan nio. Jag trodde att det var morgon. sen var jag vaken i en timma och så sov jag tio timmar till. Jag är alltså utvilad för görteborgsresan.

Fick mig en rejäl promenad igår också...

My head goes "clickclickclick"

Jag fattar en massa saker nu. Saker som har varit lite otydliga. Häftigt!

Pluggartider

Just nu ligger jag begravd i prov, redovisningar, inlämningsuppgifter och stress. Lärarna borde lära sig att använda provschemat som de uppfann åt sig själva.

Jag dyrkar Marit. Bara så ni vet.

Marit Bergman!

image1
Nu har jag äntligen varit på konsert. Jag är inte allt för ofta på konsert. Jag har rätt dålig koll.

Det var underbart. Jag måste erkänna att jag hade nära till tårar många gånger. Inte bara nära...  Men jag kännde mig inte fånig alls. Och det kändes inte pnisamt alls att jag var där med min mamma.

Det var ju då en gratiskonsert för att hon inte kunde koma till umeå open. Jag och mamma var av en slump de första som hämtade biljetter på Burmans musik. Vi som var rädda att de skulle vara slut, och så kom de precis då vi hade stigit in i butiken. Så det kan vara.

Jag köpte en skiva, baby dry your eye. Hmm... Hon är nu den andra artisten/Bandet som jag har två skivor av. Jag är rätt dålig på att köpa skivor. Det blir liksom aldrig av. By the way, de första var the sounds...
Så gissa vad jag lyssnar på just nu?

För övrig har jag och Kristin varit riktiga förebilder och informerat i sexorna om tobaksfri duo. Och jag och Erica har varit på körövning. Så jag ahr bara haft två lektioner idag: Bild och musik. Topp! jaja... om man nu inte envisas med att räkna läsningen. Men den är ju bara en kvart så... heh.

Leos lekland

De allra roligaste stunderna har man när man känner sig som ett litet barn igen. Jag var skurk blev jagad av två femåriga poliser som var mycket uthålligare än jag. Jag höll på att dö av utmattning. (Nästan.)

Detta var alltså en maskerad scoutträff.

Måste göras om!


Idoler

Jag älskar mama Cass. Hon har en sån stark och vacker röst. mamas änd the papas. Är ett av mina favoritband. Jag älskar Marita Mena också. Hon ahr också en underbar röst, och hennes sånger får mig att gråta. Vackra texter. Vacker känsla.

"Your T-shirt lost it's sell of you,
and the bathtroom's still a mess.
Remind me why we decided this was for the best." <3


Irmelin

Är inte det ett underbart namn? Jag läste det i tidningen för ett tag sen. Det namnet ska jag spara på. Jag är så dålig på att omma på namn. Men Irmelin. En blandnig mellan Irma och hermelin. Det åter som en väldigt pigg och glad person.
Andra namn jag sparar på är Miranda, (Hör ni der runda och sötai miRANda) Saga (Jag har en kär vän som heter Saga, och det är ju ett heltsagolikt namn.) Lyra (Efter lyra i guldkompassen... Jag älskar det namnet.) och Caspian. (Som jag nog inte behöver säga var det kommer ifrån. Mystiskt iallafall.)
Kanske får någon karaktär i en serie användning för något av namnen? Vem vet.
Jag har ju redan Lucia och Valentin, men tyvärr har jag inte gjort någon serie på dem än. Det ligger och pyr. De är viktiga.
Lucia och Valentin

Gårdagen

jag hann inte/orkade inte skriva igår. Inte i söndags heller, tror jag.
Två saker minns jag särkilt från igår. Den första är att det var fisk till mat. Det var fisk, och eftersom att det inte är så populärt så åt en stor del av ungdomarna i min skola kikärtsbiffar istället. Faktiskt en så stor del att det inte fanns några kikärtsbiffar kvar till mig, som är vegetarian. jag fick vänta en bra stund innan de kom med några uppvärmda brockolibiffar åt mig. Jag som gillar kikärtsbiffar men inte har mycket till övers för brockolibiffar. Sgrunt.
Dessutom var jag och mamma på stan. Vi fixade biljetter på Burmans musik till Marit Bergmans gratiskonsert i helgen. Topp topp. Och jag köpte manga. Två nya Full moon. De två sista. De var så bra och så uppmärksamhetskrävande att jag sparade de två Hana Kimi jag köpt till idag. Det är trevligt att ha något att längta efter när man kommer hem.

Och idag så kan man få veta om man tagit sig in på det gymnasium man ville eller inte! Jag har inte kollat än, men Erica kom iallafall in på el. Jag är så glad för hennes skull. ^_^
Jag vet inte riktig var jag la lösenordet till gymnasieintegssidan, men det löser sig nog.

Ooops...

Jag kom att tänka på en sak- innan jag började bogga, långt innan, så tittade jag på TV. Jag tittade på Babbens lördagshow ni vet, och Magnus Uggla pratade om sin blogg. Han sa att man måste skriva minst åtta gånger varje dag för att hålla uppe intresset hos läsarna. Det verkar lite tufft tycker jag. Jag skulle nog aldrig komma å något intressant att skriva åtta gånger varje dag. För att inte tala om hur man skulle klara av att få tillgång till en dator så ofta. Särskilt inte på onsdagar, för då är inte ens bibloteket öppet.  Jag gillar inte onsdagar för det. Desstom har vi bara en massa jobbiga ämnen på onsdagar. Förut var det iallafall mangakurs på onsdagar. Men nu när den är slut känns det väldigt tommt. Jag längtar till nästa säsong. >.<


Jag har städat rummet nu. Jag är så duktig. ^^

Så, nu har jag skrivit två gånger idag.tror ni att jag orkar skriva sex gånger till?


Hjäääääälp!

Jag har varit vaken i mer än två timmar och jag har inte ätit frukost än. För mycket roliga saker att göra på datorn. Jag käner mitt huvuds ilska komma smygande som en varg.

Bäst jag blidkar den och äter en macka eller två.

Fredags TV

Idag hotade pappa att lägga ut vår TV på blocket om inte Anton slutade titta på Stagate SG1 på bästa sändningstid. Han lurade oss att han hade gjort det. Nu ska Anton se på Stargate på datorn. Hohoho.


Annars hade jag superont i huvudet efter skolan. Jag får ofta det på fredagar. Det är väl något med att man slappnar av när det blir helg. Det suger. Jag vill må bra när jag är ledig. Annars är det ju ingen mening med det.

9/4 -08

Idag har det hänt den del bra saker, och en del dåliga. Jag ska räkna upp dem.

Vi börjar med de bra:

Det var sång.
Anton har äntligen slutat spara pengar och köpte Fullmetal Alchemist

Så till de dåliga:

Det var mask i maten. (Jag hoppas att det bara gällde för den med kött i. Jaja. Det man inte vet lider man inte av.)
Det luktade äckel i korridoren när jag skulle hem, så jag fick ont i huvudet.
Anton vägrar att laga något vegetariskt till spaghettin. (Där rök pluspoängen för FMA)


Lev väl.

Ps... Jag får äta Caponatapesto från Sicilien, så jag gillar nog Anton ändå. Ds.


Måndag kväll, som vanligt

Det är något speciellt med måndagar, den första dagen som man inte rikitgt får sova ut. alla läxor som gör en tung i kroppen tillsammans med slöheten man får av att stirra på en skärm. Timma efter timma. En stickande känsla av stress och trötthet när man släpar på väskan och gympapåsen, bussen kommer. Måste springa.
Tisdag är bättre. Då är det bild. Men den förbannade gympapåsen hänger med. Ja ja. Usch, usch.
jag kanske bara är nere för att jag läser en deprimerande bok. jag brukar påverkas mycket av vad jag läser. Haha.
Nu ska jag ta ett bad och bli glad igen.

Vår

Jag tycker om vår, om den kommer i april och inte i december. Jag tycker om att det droppar och smälter, att solen lyse så att det kommer barmark som amn kanske kan få sitta på och sola lite medan man arbetar  med något skolprojekt. jag tycker om när de första blommorna skjuter upp ur  marken och men känner sig sidär vårglad över att mörkret ÄNTLIGEN är borta.
För att inte tala om när träden plötsligt är ljusgröna och man ser en nyckelpiga vandra omkring för första gången sedan sommaren. Åh. Vår är härligt.
Det var nästan vår när jag kom hem. Visst var det en massa snö kvar, men vad kan man begära när man bor här? Tyvärr blir man allt som oftast lurad, och på fredagen snöade det igen. I stan la sig inte snön på marken, men det gjorde den här. Nu har den väl smält bort igen.
Det bästa ligger ännu framför oss. En hel sommar . Och när den väl är där kommer vi knappt att fatta det förrän det är höst igen. Men det är så det är. Värmen är rastlös och när jag känner den blr jag också rastlös. På sommaren är jag alltid iväg någonstans.
Jag längtar till fårö.

Tebax

ja, egentligen har jag ju varit tillbaka i flera dagar nu, men jag har inte kommit mig för att skriva förrän nu. Min ursäkt är att internet har varit helt kaputt de senaste dagerna, och att det har varit en synnerligen stressig vecka.
Vi har haft ett musikprov på klassiska kompositörer som jag inte tog med mig papper på till Sicilien, och så två test -nationella i matte plus två riktiga i engelska. Dessutom känns det som att vi har tusen -miljarders skrivuppgifter tills nästa vecka. Livet är hårt.

Sicilien var underbart. Trots att det regnade nästan hela tiden. Det var god mat och jag fick vara med mina allräkäraste släktingar hela tiden. Min kusin Ella ÄR sötast i hela världen. Sötaste var när vi var i Cefalu och åt lunch på ett torg. Vi skulle beställa dricka och alla beställde coca cola. Sedan kom servitören till Ella och hon sa "Cola!" med världens gulligaste röst. Sen fick hon en puss. Det tyckte hon var äckligt. Alla Servitörer tyckte om att skoja med Ella. En trodde att hon kunde italienska. Hehe.
Det var trevligt att få träffa alla andra också, det är inte ofta manfår en sån chans.

Igår var jag och Erica på luff. urmysigt. :)

RSS 2.0